tudor vianuProfesorul a facut o gluma care a fost inteleasa ca atare de elevi. Aceasta este concluzia controlului facut de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” dupa ce in presa au aparut informatii referitoare la încălcarea normelor privind deontologia profesională de către un cadru didactic.

“Domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale. Din declaraţiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Părinţii elevului  participant la incident nu au depus o reclamaţie referitoare la acest incident”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Totusi, ancheta a scos la iveala faptul ca profesorul nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unităţii de învăţământ.

Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul “Tudor Vianu” și-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenți ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o rețea de socializare.

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unităţii de învăţământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun.

Atât Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cât şi conducerea unităţii de învăţământ au mentionat ca vor monitoriza activitatea profesorului de la Colegiul “Tudor Vianu” privind modul de comunicare în relaţiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări şi reacţii imprevizibile ale acestora.

Controlul a fost cerut de ministerul Educatiei, Adrian Curaj dupa ce presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul “Tudor Vianu” și-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenți ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o rețea de socializare.