Celebrele papusi Barbie isi vor schimba aspectul radical, incepand cu acest an, astfel ca emblematicele jucarii uneori controversate, despre care se spunea ca ar promova imaginea unor siluete false care nu au nicio legatura cu corpul feminin,  vor semana se pare mai mult cu femeile adevarate. Compania Mattel care le produce a decis ca aceste vor fi fabricate în trei noi mărimi, in acest an, cu forme voluptoase, înalte şi mignone. Producatorul a anuntat ca papusilor li se vor adăuga şi nuanţe noi pentru păr şi ochi, dar şi coafuri diferite.

Barbie se transforma intr-o femeie adevarataOficialii Mattel si-au propus sa ofere fetitelor o imagine a corpului mai apropiată de realitate.

“Suntem foarte entuziasmaţi că vom schimba imaginea brand-ului – noile păpuşi sunt o colecţie care reflectă mult mai bine realitatea, corpul feminin există în forme variate, tonurile pigmentului pielii sunt diferite, iar fetele vor avea ocazia să alegă ce păpuşă le place mai mult”, a declarat Evelyn Mazzocco, directorul executiv al companiei americane Mattel, care produce aceste păpuşi.

Noile versiuni ale păpuşii Barbie vor fi puse în vânzare în primăvara acestui an, la nivel internaţional.

_84848211_barbie.gifReputaţia controversată din jurul păpuşii Barbie s-a iscat din cauza picioarelor sale lungi, a taliei subţiri, a gâtului suplu şi părului blond revărsat pe umeri. În realitate, spun cei care au generat controversa, forma corpului acesteia n-ar putea exista, dacă s-ar transpune în mărimea naturală a unui corp de femeie.