Ancheta la un liceu vizand "dreptul profesorului de a purta arma in scoala"Conducerea Liceului de Artă din Brăila a deschis o anchetă după ce un dascăl a scris pe Facebook, ca reacţie la sugestia Consiliului Elevilor privind folosirea telefoanelor mobile în şcoli, că propune “dreptul profesorului de a purta armă în şcoală” pentru a-i “împuşca” pe cei ce nu predau telefonul.

Ancheta vine după ce, în 9 ianuarie, profesorul de vioară Ştefan Lupu de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee” din Brăila a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj prin care propune “dreptul profesorului de a purta armă în şcoală”, ca o reacţie la propunerea Consiliului Naţional al Elevilor de a fi permisă folosirea telefoanelor mobile în incinta unităţilor de învăţământ, potrivit Mediafax.ro

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, a declarant că instituţia de învăţământ este cea care trebuie să analizeze comportamentul profesorului.

Pe de altă parte, directorul Liceului de Artă din Brăila, Niculai Enea, a declarat că a avut o primă discuţie cu profesorul Ştefan Lupu, iar acum acesta regretă cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune întrunirea Comisiei de Etică şi Integritate pentru a analiza în ce măsură comentariul profesorului a afectat imaginea şcolii.

El a adăugat că şi elevii au reacţionat în urma acestei postări, exprimându-şi dezacordul faţă de afirmaţiile profesorului, mai ales că în unitatea de învăţământ nu ar fi fost incidente ori alte probleme legate de comportamentul copiilor.

Ştefan Lupu are 59 de ani şi este profesor de instrumente cu coardă de mulţi ani, fiind un cadru didactic cu experienţă şi vechime în Liceul de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila. El are o activitate didactică bogată, spun oficialii din învăţământul brăilean, şi rezultate bune cu elevii.