_85656808_frozentoddler-1120358O fetiţă de doi ani din Thailanda a fost criogenată la începutul acestui an, deoarece parintii ei au decis sa apeleze la aceasta metoda in speranta ca la un moment dat se va descoperi un tratament de care micuta va putea beneficia pentru a se vindeca de cancer.

Fetita, pe nume Matheryin, a dezvoltat in timpul vieţii o formă rară de cancer cerebral si a murit pe 8 ianuarie 2015, puţin înainte de a împlini trei ani. Părinţii şi medicii au optat pentru criogenare, mai exact i-a fost oprit creierul până aproape de moarte si va fi mentinuta in aceasta stare până când în viitor va putea fi vindecată. “Ca oameni de ştiinţă ştim că astfel de probleme vor fi rezolvate în viitor, doar că nu ştim când. În trecut, probabil că am fi estimat perioada de aşteptare la 4-500 de ani, dar acum ne putem gândi că s-ar putea realiza în 30 de ani”, a explicat tatăl fetiţei pentru BBC.

Familia acestui copil a ales ONG-ul Alcor din Arizona, care promite că oferă servicii de “extindere a vieţii”. O echipă a Alcor a mers în Thailanda pentru a superviza criogenarea creierului fetiţei, iar în momentul în care a fost declarată decedată a început ceea ce se numeşte “criptoprotecţie”. Această etapă presupune că este golit corpul de fluide şi în locul acestora sunt introduse substanţe antiîngheţ, care permit ţesuturilor să fie păstrate la temperaturi foarte scăzute fără să fie deteriorate. La centrul din Arizona i-a fost extras creierul şi acum este păstrat la o temperatură de -196 de grade Celsius.

Alcor explica ca este vorba despre experimente ce trebuie privite ca atare, ce nu promit o a doua şansă la viaţă, dar este vorba de un mod, acceptat de familii, in incercarea de a fi salvate vieti.

Cei doi parinti au declarat ca sunt decisi, la randul lor, sa apeleze la criogenare pentru a-si pastra trupurile pana cand va aparea sansa de a se putea intalni cu fiica lor intr-o noua viata.