anchetaMoartea unui copil de 11 ani din Prahova este anchetata de politisti. Baiatul s-a stins la doua zile dupa ce a fost consultat la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti, iar doctorita l-a trimis acasa cu un tratament care sa-i amelioreze simptomele.

Copilul avea dureri abdominale, frisoane si varsaturi, iar dupa moartea sa legistii au stabilit ca suferise o peritonita declansata de o criza de ulcer gastric. Chiar si acum, doctorul care l-a consultat pe baiat la urgente spune ca si-a facut corect datoria.

Copilul, care locuia in satul Balta Doamnei, a ajuns cu ambulanta la spitalul din Ploiesti sambata seara. Se plangea de dureri abdominale si stari de voma. Medicul care l-a vazut i-a dat medicamente pentru durere si varsaturi si i-a spus sa mearga acasa.

Elena Gheorghe, mama copilului: “A zis ca e balonat, ca a mancat prea mult, ca e gras, ca are 60 de kilograme si mi-a zis ca nu are nimica. Mi-a dat o reteta ca sa ii iau de la farmacie si i-a facut o injectie la fundulet.”

Medicul pediatru care era de garda sustine ca starea copilului nu era atat de grava incat sa necesite internarea sau investigatii amanuntite, informeaza Stirileprotv.ro