6 motive ca sa faci din mersul la sauna un obicei regulatDin cand in cand, ne face placere sa ne relaxam la bazin si sa ne mai destindem muschii la sauna. Insa, daca dorim beneficii pe termen lung pe partea de sanatate, ar trebui sa facem din mersul la sauna un obicei.

Si mai ales toamna si iarna, este foarte important sa fim la curent cu toate trucurile relaxante ce ne pot ajuta sa scapam de neplacerile provocate sanatatii de frig. Este valabil pentru intreaga familie.

#Sauna tine raceala la distanta

Cercetarile medicilor din Germania au aratat ca sauna previne racelile si ajuta la recuperarea mai rapida in cazul anumitor afectiuni. In timpul expunerii la temperaturi mari pentru scurte perioade de timp, corpul produce celule albe, cu rol in apararea orgasnimului de virusi si bacterii. Sauna cu aburi este foarte indicata in acest sens pentru deblocarea sinusurilor, mai ales daca folosim cateva picaturi de ulei esential de eucalipt. Vom simti imediat o stare de eliberare la nivelul cailor respiratorii!

Pentru a beneficia de o stare mai buna de sanatate este bine sa stim si ca:

#Sauna relaxeaza durerile musculare si articulare

Expunerea corpului la temperaturile crescute din sauna, mai ales in timpul sezonului rece, genereaza o explozie de endorfine, cunoscute pentru efectul de calmare a durerilor, fie ele musculare sau articulare. Temperatura crescuta din interiorul saunei imbunatateste semnificativ circulatia sangelui, ceea ce grabeste procesele de vindecare. Si nu ne referim aici doar la atenuarea durerilor articulare, sau a diminuarii durerilor musculare, ci si la faptul ca ranile, arsurile, taieturile se vindeca mai repede. Sfatul nostru: insoteste mereu orele de miscare cu sedinte la sauna, pentru eliminarea acidului lactic, cauza durerilor musculare.

#Sauna ajuta la eliminarea toxinelor

Cu totii stim ca eliminam toxine atunci cand transpiram. Dar cati dintre noi transpiram “activ”, ca urmare a practicarii unui sport? Sedintele la sauna generaza un proces de febra artificiala astfel incat caldura din sange incepe sa circule inspre suprafata pielii, producand ceea ce numim noi transpiratie. Insa aceasta transpiratie e mult mai profunda decat cea pe care o producem in mod normal, eliminand, odata cu ea, toxinele si metalele grele din corp (mercur, cupru, chimicale etc) pe care cu totii le avem in organism, intr-un grad mai mic sau mai mare, din cauza interactiunii cu mediul inconjurator, care este adesea poluat.Acesta este si motivul pentru care toate centrele insista sa stai pe un prosop cand esti la sauna, pentru ca pielea sa nu vina in contact cu toxinele eliminate de alte persoane.

#Sauna purifica pielea

Cu siguranta ai observat ce ten neted capeti dupa o sedinta de sauna. Sauna este una din cele mai eficiente remedii cand vine vorba despre frumusetea si sanatatea pielii. Transpiratia profunda face ca celulele moarte sa fie eliminate, curatand totodata bacteriile de la suprafata pielii. Stimularea circulatiei sangvine, face ca nutrientii sa circule mai repede, astfel ca celulele beneficiaza de o adevarata baie de nutrienti si minerale, ce vin sa umple spatiile dintre celule, atenuand astfel micile riduri de expresie, datorita stimularii secretiei de colagen.

#Sauna imbunatateste calitatea somnului

Vrei un somn mai odihnitor? Mersul regulat la sauna te ajuta sa imbunatatesti calitatea somnului, datorita eliberarii de endorfine, cu rol in relaxarea musculara si psihica.

#Sauna imbunatateste activitatea cardio-vasculara

Studiile medicale arata ca sauna imbunatateste activitatea cardio-vasculara, prin cresterea numarului de batai pe minut (de la 60-70 de batai pe minut, la 110-120 de batai, atunci cand suntem in sauna),  antrenand astfel muschii inimii. Daca sauna este urmata de un dus rece, atunci activitatea cardio-vasculara devine si mai intensa. Totusi, recomandam sauna in scop profilactic, si nicidecum persoanelor care se confrunta deja cu  tulburari cardio-vasculare.

Iata deci cate motive avem ca sa mergem mai des la sauna, si nu doar in scop recreational, din cand in cand. La Premier SPA iti stau la dispozitie atat o sauna finlandeza, cat si o baie de aburi, un hammam si o salina calda, cea din urma fiind mai adecvata pentru cei ce sufera de hipertensiune arteriala sau boli de inima (si care au interdictie la sauna finlandeza).

Consultantii Premier SPA te vor ajuta sa gasesti o varianta de abonament care sa iti asigure un numar optim de sedinte la sauna, astfel incat sa te bucuri de o sanatate de fier!