icfundeniPrimul Centru de Informare și Consiliere pentru Pacienți și Aparținători – InfoCons, integrat într-un spital de stat din România, a fost inaugurat miercuri la Institutul Clinic Fundeni în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și a președintelui CNAS, Vasile Ciurchea.

Centrul de Informare și Consiliere pentru Pacienți și Aparținători are ca obiectiv informarea, consilierea juridică și psihologică, dar și consultanță acordate pacienților și aparținătorilor acestora.

Centrul este un proiect realizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România — InfoCons.

Înființarea primului Centru de Informare și Consiliere pentru Pacienți și Aparținători — InfoCons este o măsura prin care se dorește îmbunătățirea comunicării dintre medici, pacienți și aparținătorii acestora. Centrul are ca obiective informarea, consilierea juridică și psihologică și consultanța gratuită pentru pacienți și aparținători.  Centrul se vrea o punte de legătură și dialog între pacienți și Institutul Clinic Fundeni cu privire la drepturile pacienților, la necesitățile acestora.