limba albastraBoala limbii albastre (Bluetongue) a revenit în România, afectând câteva ferme din nord-estul ţării, transmite site-ul thecattlesite.com.

Serotipul 4, acelaşi care a provocat epidemia din perioada august – decembrie 2014, a fost identificat în 18 cazuri, de când a fost făcută notificarea iniţială, în 7 septembrie. Cele mai recente date, din 18 septembrie, arată că 28 de animale sunt suspecte, fiind a patra fermă unde se constată boala limbii albastre.

Autorităţile au adoptat măsuri pentru a reduce deplasarea animalelor în zona judeţului Botoşani unde s-au depistat animale infectate. Şi Ungaria a confirmat luna aceasta cazuri de animale infectate cu boala limbii albastre.

Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că boala limbii albastre a fost diagnosticată, în data de 4 septembrie, în trei exploataţii din localitatea Boboluşti, judeţul Botoşani, motiv pentru care au fost organizate deja întâlniri de informare şi instruire cu medicii veterinari, în judeţe, pentru prevenirea răspândirii bolii.

Citeste mai mult pe Money.ro.