scoala de vara-afisMuzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită în perioada 24-28 august 2015, pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la o incursiune în lumea fermecătoare a fluturilor, în cadrul unui nou modul al Școlii de vară.

Pe parcursul acestui modul, dr. Mihai Stănescu le va prezenta participanţilor unul dintre cele mai importante și fascinante grupuri de insecte, și anume grupul fluturilor (denumirea lor științifică fiind Lepidoptera). Vom afla împreună mai multe detalii despre etapele vieții unui fluture și transformările care au loc pe parcursul acesteia, în organismul său, precum şi ce secrete ascund strategiile de apărare şi ritualurile de curtare din lumea spectaculoasă și plină de culoare a acestor insecte. Totodată, cursanții acestui modul vor avea ocazia să pătrundă în depozitele Muzeului care adăpostesc cea mai mare colecţie de lepidoptere din România şi, de asemenea, să viziteze expoziția temporară „Culorile prind aripi” unde vor putea observa pe viu, unele specii tropicale de fluturi de zi.

Dintre toate insectele, fluturii sunt cei care au aprins imaginaţia oamenilor din cele mai vechi timpuri. Cel mai adesea, ei sunt percepuţi ca simboluri cvasi-universale ale frumuseţii delicate şi efemere, dar şi ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o fiinţă vie în cursul existenţei sale.

Răspândiţi pe toate continentele cu excepţia Antarcticii, de la Ecuator până dincolo de Cercul Polar de Nord şi de la nivelul mării până la altitudini de circa 4.500 m, fluturii sunt imaginea vie a succesului evolutiv înregistrat de un grup de insecte extrem de divers. Alături de moluşte, aceștia fac în continuare obiectul pasiunii a numeroşi colecţionari, atraşi de o lume exuberantă, plină de cele mai surprinzătoare combinaţii de forme şi culori.

Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/modul.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”:www.facebook.com/muzeulantipa.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro, tel: 0729.074.127.