impozite mariUna dintre ultimele găselnițe ale Fiscului de a pune românii la plata unor taxe și impozite din trecut este reîncadrarea veniturilor din independente în dependente. Money.ro îți prezintă care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru ca niciun inspector fiscal să nu poată reconsidera natura veniturilor din activități independente.

Problema reîncadrării unor venituri independente rezultate din activități similare cu cele prestate de un salariat datează de mai mulți ani și a trecut de-a lungul timpului prin mai multe reglementări legale.

Din acest motiv, numeroase persoane care obțin venituri din activități independente nu știu foarte clar în ce condiții poate veni ANAF să spună că, de fapt, veniturile lor sunt dependente, devenind automat asimilate salariilor, pentru care trebuie să plătească o serie de impozite din urmă.

„În conformitate cu Legea Nr.187/2015, activitate independentă reprezintă orice activitate desfășurată de o persoană fizică în scopul obținerii de venituri care îndeplinește cel puțin 4 din cele 7 criterii”, spun reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pe pagina de Facebook.

Legea 187/2015 privind aprobarea OUG 6/2015 pentru modificarea și completarea Codului fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 iulie 2015.

Citeste continuarea pe Money.ro