alocatie copiiAlocaţiile pentru copii diferă în statele din UE, în unele ţări pe lângă alocaţia de bază existând un supliment pentru familiile care au mai mult de doi copii, pentru a încuraja natalitatea. În Germania, alocaţia lunară porneşte de la 184 de euro pentru familiile cu doi copii şi ajunge la 215 euro.

În Germania, alocaţia familială este plătită în mod normal pentru fiecare copil biologic sau adoptiv al unui cuplu, până când copilul ajunge la vârsta de 18 ani.

Pentru primul şi al doilea copil, este prevăzută o alocaţie familială lunară de 184 de euro, pentru al treilea copil aceasta este de 190 de euro, iar pentru al patrulea şi următorii copii este de 215 euro.
Un părinte poate primi o alocaţie parentală timp cel puţin două luni şi până la maxim 12 luni. Cei doi părinţi au în principiu dreptul comun la o alocaţie parentală totală de 12 luni. Părinţii pot beneficia de alocaţie timp de două luni suplimentare dacă renunţă amândoi la veniturile profesionale pentru a-şi creşte copilul (Partnermonate). Un părinte care îşi creşte singur copilul poate beneficia de o alocaţie parentală timp de maxim 14 luni.

Valoarea alocaţiei parentale este de aproximativ două treimi din ultimul venit net. Familiile cu venituri mici primesc până la 100 la sută din ultimul venit net. În total, alocaţia lunară este cuprinsă între 300 de euro (independent de venituri) şi 1.800 de euro. Familiile cu mai mulţi copii pot beneficia de “Geschwisterbonus” în valoare de 10 la sută, valoarea minimă fiind totuşi de 75 la sută. În cazul naşterilor multiple, alocaţia parentală este majorată cu 300 de euro pentru fiecare copil.

Citeste continuarea pe Mediafax.ro