produse_elcomexCompania Elcomex Agroindustrial lanseaza in Romania o gama de produse din lapte de capra, 100% naturale. Consumatorii pot gasi produsele companiei in retelele de supermarketuri si hypermarketuri din tara si strainatate sub brandurile LactIQ, Zana si Caprigiano. Din portofoliul de produse fac parte: lapte de capra, iaurt, iaurt de baut, sana, kefir, lapte batut, branzeturi lactice natur si cu diferite condimente, branza aerata, telemea, cascaval si caprigiano.

„Am luat aceasta decizie in urma unui studiu de piata pe care l-am comandat in momentul infiintarii companiei. Un pahar de lapte de capra se digera in numai 20 de minute”, a declarat dna. Camelia Grecu, director general adjunct al companiei. Dna. Grecu explica si celelalte proprietati: „Inca din antichitate, laptele de capra s-a numit <<elixirul alb>>, este folosit in tratarea bolilor, este un antiinflamator cunoscut, ajuta la cresterea imunitatii si se recomanda in alimentația sugarilor de sub un an, avand o structura chimica asemanatoare cu a laptelui matern“.

Compania a reusit sa obtina in premiera in Romania lapte de capra delactozat in proportie de peste 99%.

Produsele sunt procesate din 100% lapte de capra cu origine controlata si sunt recomandate de BIO ROMANIA ca fiind 100% NATURALE (ingredientele folosite sunt: lapte de capra, culturi lactice selectionate, cheag si sare si nu contin conservanti sau alti aditivi). Produsele sunt realizate intr-un sistem controlat. Sistemul integrat de management calitate-mediu-sanatate si securitate in munca-siguranta alimentului implementat in cadrul companiei pentru controlul procesarii produselor a fost certificat conform standardelor: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, IFS, HALAL si BRC.

Ferma de capre din Nicolae Balcescu, Constanta are un efectiv de 4.000 capete si a fost conceputa pentru a adaposti 30.000 capete. Este vorba despre o rasa de capre ce provine din Franta, diferita de rasa autohtona, care are nevoie de conditii de biosecuritate, climaterice si de hrana absolut speciale pentru a oferi lapte proaspat tot timpul anului. Tinta sotilor Camelia si Ion Grecu este ca ferma sa isi dubleze efectivul in urmatorii 2-3 ani, devenind in 2017, cea mai mare ferma de capre din lume.

Elcomex Agroindustrial reprezinta un jucator important pe piata de produse lactate naturale, obtinute exclusiv din lapte de capra. Compania functioneaza ca un business integrat ce detine in portofoliu: 1.600 hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 tone cereale in Nicolae Balcescu Constanta, o fabrica de nutreturi concentrate cu o capacitate de productie intre 5 si 7 tone/ora, o ferma de capre cu un efectiv de 4.000 capre din rasele Alpine French si Saanen Bread si o fabrica de procesare produse din lapte de capra cu o capacitate de productie de 45-50 tone de lapte pe zi pe trei fluxuri tehnologice.