Verde la Fapte Bune_Itsy BitsyOdată ce începi să faci fapte bune, ajungi să îţi dai seama că bucuria, pe care o simţi când ajuţi pe cineva, este mai mare decât cea din momentul în care  primeşti un cadou. Acesta este mecanismul fabulos prin care natura a făcut la îndemâna oricui experienţa de a învăţa să fim buni unii cu alţii, ca să putem trăi împreună. Pornind de la acest adevăr, Itsy Bitsy FM a declanşat o adevărată campanie a faptelor bune, începând cu simpla întrebare “Ce faptă bună ai făcut azi?”.

Cu toţii ne dorim să trăim într-o lume mai bună, dar am fost adesea învăţaţi să semnalăm doar ce nu merge bine şi uităm că o faptă bună lăudată, duce la mai multe gesturi frumoase. În noua campanie “Verde la fapte bune”,  la Itsy Bitsy FM  lăudăm şi premiem faptele bune.

Un simplu mulţumesc, o mână de ajutor dată cuiva sau o hârtie aruncată la gunoi, pot fi fapte bune importante, când eşti copil şi înveţi încă despre bine şi rău. Studii numeroase susţin teoria care încurajează părinţii să îşi expună copiii la tot felul de experienţe de viaţă, în care pot exersa înţelegerea şi grija faţă de altul. Doar că o experienţă trăită de copil trebuie să fie şi susţinută de explicaţiile şi încurajările părinţilor. “Este important să le vorbim copiilor despre emoţiile plăcute pe care le trăim atunci când vedem reacţiile oamenilor, în momentul în care suntem buni şi politicoşi cu ei.” explică trainerul de dezvoltare personală Gabriela Maalouf. În felul acesta ei vor fi natural interesaţi să repete faptele bune, le vor remarca şi la alţii şi le vor repeta.

Cele mai “verzi” fapte bune, înscrise în concursurile Itsy Bitsy, vor fi premiate şi vor fi modele pentru alţi copii. Detalii despre campanie pe www.itsybitsy.ro.