saniusZeci de copii s-au pierdut în ultimele zile în Capitală. Furaţi de magia zăpezii, aceştia s-au jucat până târziu în noapte în locuri departe de casa lor şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei şi a asistenţilor sociali pentru a-i duce la părinţi.

Ziaristii de la Romaniatv.net atrag atentia ca iarna a venit în adevăratul sens al cuvântului, iar dacă pentru cei mari asta înseamnă probleme în trafic, pentru cei mici este o bucurie imensă, pentru că pot ieşi la joacă cu sania. Atenţie însă, din joacă în joacă, copiii se pot îndepărta de casă, iar mulţi dintre ei nu mai ştiu să se întoarcă.

Duminică seară, în Capitală, mai mulţi copii au fost adunaţi din parcuri şi duşi acasă la părinţi. “Zăpada s-a lăsat foarte mult aşteptată, iar odată ce a venit, i-a atras pe copii în parcuri şi intersecţii. La ora 0.00, când mijloacele de transport nu mai circulau, erau încă foarte mulţi copii neînsoţiţi pe afară. Asistenţii de la Direcţia de Asistenţă Socială au condus cel puţin 26 de copii acasă şi le-a atras atenţia părinţilor că după ora 22.00, aceşti copii nu ar trebui să se afle afară”, a declarat şeful Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Cosmina Simiean-Nicolescu.

“Atragem atenţia atât părinţilor, cât şi cetăţenilor Capitalei în cazul în care zăresc astfel de copii care nu sunt copii ai străzii, nu sunt sărmani, nu sunt cerşetori, sunt copii bine îmbrăcaţi, veseli, care se joacă, însă în cazul în care nu vedeţi un adult în preajma lor fie sunaţi la 112 în regim de urgenţă, fie încercaţi să vedeţi unde e domiciliul acelui copil spre a-l conduce acasă”, a menţionat directorul general al DGASMB.

Simiean-Nicolescu a semnalat că este prima dată când se înregistrează această tendinţă. “Este primul an în care ne confruntăm cu acest fenomen probabil din cauza faptului că nu a nins o perioadă atât de lungă, am avut sărbători de iarnă fără pic de zăpadă, copiii probabil că au fost foarte nerăbdători, e primul an în care observăm acest fenomen. Simţim nevoia să atragem atenţia opiniei publice cu privire la pericolele la care se expun copiii dacă rămân după ora 22.00 neînsoţiţi afară”, a adăugat şeful DGASMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.