56th GRAMMY Awards - ArrivalsDuoul francez Daft Punk a fost marele câştigător al celei de-a 56-a ediţii a galei premiilor Grammy, după ce a obţinut cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun album al anului şi pentru cea mai bună înregistrare a anului. Premiile Grammy 2014 au fost decernate duminică seară, la Staples Center din Los Angeles, în 82 de categorii.

Potrivit Mediafax.ro, in afară de premiile Grammy pentru cel mai bun album al anului (“Random Access Memories”) şi cea mai bună înregistrare a anului (“Get Lucky”, cu Pharrell Williams & Nile Rodgers), grupul Daft Punk a mai obţinut trofeele categoriilor “cea mai bună interpretare a unui grup pop” (“Get Lucky”, cu Pharrell Williams & Nile Rodgers), “cel mai bun album electronic” (“Random Access Memories”) şi “cel mai bun montaj al unui album non-clasic” (“Random Access Memories”), informează bbc.co.uk.

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis, care primise şapte nominalizări, a obţinut patru trofee – pentru cel mai bun artist debutant, cel mai bun album rap (“The Heist”), cel mai bun cântec rap şi cea mai bună interpretare rap (“Thrift Shop”).

Pe de altă parte, Justin Timberlake, în vârstă de 32 de ani, care a revenit pe scena muzicală anul trecut după o pauză de cinci ani, cu albumul “The 20/ 20 Experience”, a câştigat trei premii Grammy din şapte nominalizări – pentru cel mai bun cântec R&B (“Pusher Love Girl”), cea mai bună colaborare rap (“Holy Grail”, cu Jay Z) şi cel mai bun videoclip (“Suit and tie”, cu Jay Z) -, iar adolescenta neozeelandeză Lorde a obţinut două trofee, inclusiv pentru cântecul anului (“Royals”).

Sir Paul McCartney s-a numărat printre artiştii care au obţinut câte două premii – pentru cea mai bună muzică de film şi cel mai bun cântec rock (“Cut Me Some Slack”), o colaborare cu membrii supravieţuitori ai formaţiei Nirvana, iar în timpul galei de duminică s-a reunit cu Ringo Starr, fostul său coleg din trupa The Beatles. Legendara formaţie britanică a fost recompensată anul acesta cu un premiu Grammy onorific pentru întreaga carieră.

În afară de trupa britanică The Beatles, au mai primit premii Grammy onorifice pentru întreaga carieră grupul pop american Isley Brothers, cântăreţul creol Clifton Chenier, cântăreţul american de muzică country Kris Kristofferson, pionierii muzicii electronice Kraftwerk, violonistul american Maud Powell (cu titlu postum) şi compozitorul mexican Armando Manzanero.

Gala Grammy 2014 a fost deschisă de Jay-Z şi soţia sa, cântăreaţa Beyonce. Jay Z, care conducea în topul nominalizărilor, cu nouă, a obţinut doar două trofee Grammy, pentru colaborări cu Justin Timberlake.

În timpul galei de duminică seară, Madonna s-a alăturat duoului Macklemore and Lewis pentru a interpreta imnul anti-homofobic “Same Love”, în timp ce peste 30 de cupluri au luat parte în direct la o ceremonie de căsătorie în masă.

Printre celelalte momente muzicale importante ale galei s-au numărat Daft Punk, Nile Rodgers şi Pharrell Williams, care au cântat alături de Stevie Wonder hitul “Get Lucky”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.