accident copii belgiaPatru copii români cu vârste între 12 şi 14 ani au fost răniţi, în cursul nopţii, în provincia belgiană Flandra, după ce maşina condusă de unul dintre ei a părăsit carosabilul în timpul urmăririi de către poliţie, anunţă presa belgiană.

Incidentul a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în orăşelul belgian Berlare, situat în regiunea Flandra, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Bruxelles, potrivit Mediafax.ro. Unul dintre copii se afla la volanul maşinii. Poliţia a încercat să oprească vehiculul în timpul unui control de rutină, dar copilul a refuzat să se conformeze semnalului agenţilor.

Unul dintre copii este în stare gravă.

Copiii care au fost implicaţi într-un accident în Belgia ar proveni dintr-o tabără de romi, iar doi dintre ei au mai fost cercetaţi penal în mai multe cazuri de furt, a precizat, duminică, MAE, la solicitarea Mediafax.

Poliţia belgiană a iniţiat o anchetă, minorii fiind audiaţi în prezenţa unui avocat şi a unui translator.

Potrivit MAE, doi copii au mai fost anterior “cercetaţi penal în multiple cazuri de furt”. “Minorii au declarat că ar proveni dintr-o tabără de romi amplasată pe teritoriul Belgiei, dar nu au fost cooperanţi în ceea ce priveşte identificarea familiilor”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.