Ministrul Sanatatii spune ca educatia sanitara trebuie inclusa in programa scolara obligatorie

educatieEducaţia sanitară trebuie introdusă în programa şcolară obligatorie, iar orele de educaţie fizică să se regăsescă în întreg învăţământul din România, de la grădiniţă, la universitate, acesta fiind primul pas în programul de prevenţie, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu

“Deja am deschis discuţiile cu Ministerul Educaţiei Naţionale în ceea ce s-ar numi introducerea educaţiei sanitare în şcoli. Când spunem introducerea educaţiei sanitare în şcoli, noi spunem mai mult decât s-au repezit unii politicieni să spună: ştiţi că şi acum putem să facem. Sigur că putem să facem, dar putem să facem opţional. Vrem să fie o disciplină obligatorie, astfel încât să ne atingem obiectivul. Cu cât lăsăm lucrurile mai voluntare, cu atât rezultatele vor fi mai mici sau mai îndepărtate. Cu cât le reglementăm mai bine, cu atât putem să le urmărim, să intervenim, să corectăm şi să ne aşteptăm la rezultate corecte, pozitive”, a spus ministrul, cu ocazia Forumului European al Obezităţii.

Eugen Nicolăescu a adăugat că o altă măsură de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei o reprezintă creşterea numărului orelor de sport în învăţământ. “Deja este o decizie politică luată în sensul de a se majora numărul de ore de educaţie fizică, de la primul an de studiu până la ultimul an din mediul universitar”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *