Violenta, in crestere in scoli. Doi elevi depistati cu pistoale in anul 2012-2013 | |

Violenta, in crestere in scoli. Doi elevi depistati cu pistoale in anul 2012-2013

Share Button

violenta in scoliNumărul violenţelor din unităţile de învăţământ ale Capitalei a fost de 244 în anul şcolar 2012-2013, cu aproape 90 mai multe decât în cel precedent, fiind înregistrate, printre altele, două cazuri de elevi care aveau pistol şi opt ameninţări cu cuţitul, potrivit ISMB.

Tot în anul şcolar trecut, s-au înregistrat 135 de loviri, acestea fiind majoritare în totalul violenţelor, a precizat, joi, inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, citat de Mediafax. În unităţile de învăţământ bucureştene au fost, în anul şcolar, şi 60 de furturi, a mai spus Trăistaru.

Cele mai multe cazuri de violenţă, 48, s-au înregistrat în sectorul 1. În sectorul 6 au fost 45, în sectorul 2 – 41, în sectorul 5 – 39, în sectorul 3 – 38, iar sectorul 4 – 33, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Cele două cazuri de elevi veniţi la şcoală cu pistol au fost înregistrate în sectorul 6, a precizat inspectorul general şcolar, care a subliniat necesitatea unui regulament şcolar care să limiteze accesul în şcoală al copiilor cu arme.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *