Patru medalii la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, seniori | |

Patru medalii la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, seniori

Share Button

medialiiLotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint) la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), în perioada 7 – 13 septembrie 2013, potrivit unui comunicat.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie preţioasă. Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova).

Demn de menţionat este şi faptul că, în 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai – medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa – medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *