juniori preselectii(1)Vineri, 20 septembrie, între orele 15.00 – 18.00 şi sâmbătă, 21 septembrie 2013, între orele 10.00 – 13.00, la sediul Operei Naţionale Române Iaşi vor avea loc preselecţiile pentru corul de copii, devenit deja „vedeta” unor mari spectacole, precum „Tosca”, „Troienele”, „Aida” sau „Sunetul muzicii”.

Fişele de înscriere se găsesc pe 14 şi 15 septembrie 2013, la intrarea artiştilor (în spatele Teatrului Naţional), potrivit Ziarulevenimentul.ro

Dirijorul corului „Juniorii Operei” este Raluca Zaharia, absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, specializarea dirijat de cor academic. „Anunţul pentru prima preselecţie, în septembrie 2011, a fost urmat de o avalanşă de înscrieri, sosind peste 90 de copii de la toate şcolile şi liceele din Iaşi. Principalele cerinţe erau vocea clară, aptitudini artistice şi, mai ales, dragostea pentru muzică. Au fost selectaţi atunci 55 de copii dornici sa strălucească sub lumina reflectoarelor, prima ocazie venind la scurt timp după înfiinţarea formaţiei. Partitura spectacolului «Tosca», de Giacomo Puccini, necesita prezenţa copiilor, în cor, dar şi ca solişti. Micii artişti au răspuns cu entuziasm şi profesionalism provocărilor spectacolului a cărui premieră, la Iaşi, a avut loc în luna noiembrie a aceluiaşi an”, aminteşte Raluca Zaharia.

Momentan, corul are peste 50 de membri şi este prezent în viaţa artistică ieşeană, atât pe scena Operei, cât şi prin numeroasele apariţii în concertele şi evenimentele la care au fost invitaţi. Copiii au fost protagonişti ai Concertelor de colinde ale Operei ieşene cu ocazia sărbătorilor de Crăciun (în anii 2011 şi 2012), glasurile lor angelice rezonând în sufletele sutelor de spectatori prezenţi. Spectacolele de gală ale instituţiei îi au ca invitaţi nelipsiţi, iar consacratul regizor Andrei Şerban a folosit energia specială a copiilor, implicându-i în spectacolul „Troienele”, care a avut premiera în decembrie 2012. De asemenea, regizorul spectacolului „Aida” – Andras Kurthy, din Ungaria, a introdus în premieră corul de copii în renumitul Triumfal din finalul actului al II-lea.

De asemenea, o provocare pentru membrii corului „Juniorii Operei” a fost castingul pentru spectacolul „Sunetul muzicii” – o oportunitate de lansare individuală, întrucât partitura cere un artist deplin, ce trebuie să întrunească cele trei calităţi – un bun cântăreţ, un bun actor, un bun dansator: „S-a urmărit o vârstă cât mai apropiată de cea a personajelor familiei von Trapp, o anumită conformaţie fizică şi multă rezistenţă. Suntem încântaţi şi recunoscători faţă de publicul ieşean, care ne sprijină şi ne aşteaptă cu noi apariţii pe scena Operei şi nu numai”, spune susţine coordonatoarea corului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.