adeleFilmul premiat la Cannes cu trofeul Palme d’Or ‘La vie d’Adele’, despre pasiunea arzătoare a două tinere, va avea premiera în Franţa, pe 9 octombrie, dar vizionarea sa este interzisă copiilor sub 12 ani, a declarat, la Toronto, pentru AFP, regizorul Abdellatif Kechiche.

Filmul, care a obţinut împreună cu protagonistele sale Adele Exarchopoulos şi Lea Seydoux, cea mai importantă recompensă de pe Croazetă, va apărea în aceeaşi versiune cu cea prezentată în luna mai şi ulterior. ‘Nu lipseşte nicio singură imagine’, a spus regizorul filmului, potrivit Agerpres.

O interdicţie pentru copiii cu vârste sub 12 ani în Franţa este, de fapt, o veste bună pentru lung-metrajul de trei ore, deoarece o dispoziţie mai aspră ar fi putut avea un impact direct asupra numărului de intrări şi, deci, asupra rentabilităţii filmului, scrie AFP.

Filmul este interzis minorilor sub 17 ani, în SUA.

‘La vie d’Adele’ este ‘o foarte frumoasă poveste, o dragoste magnifică cu care toată lumea se poate identifica’, indiferent de sex, a declarat în luna mai regizorul american Steven Spielberg, preşedintele juriului Festivalului de la Cannes.  ‘Nu este un film despre homosexualitate, un film politic, ci o poveste de dragoste. Este un subiect universal’, au reafirmat, joi seara, la Toronto, cele două actriţe.

Echipa filmului se află în plină campanie de promovare a peliculei pe teritoriul nord-american, de la New York la Los Angeles, trecând pe la festivalul de la Telluride (Colorado), iar, în prezent, la Festivalul filmului de la Toronto, unde pelicula a fost îndelung aplaudată joi seara. Turneul de promovare a filmului va continua cu Montreal, înainte de a ajunge pe alte continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.