dad-and-baby-hands-1aUn bărbat de 45 de ani din judeţul Buzău, acuzat că şi-a agresat sexual fiica în vârstă de un an şi zece luni, a fost reţinut de poliţişti şi internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca, pentru efectuarea unei expertize neuropsihiatrice, informeaza Realitatea.net.

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău, la sfârşitul săptămânii trecute, o femeie a reclamat la Poliţie că în 30 iulie concubinul său, aflat în stare avansată de ebrietate, a agresat-o sexual pe fiica lor în vârstă de un an şi zece luni.

“Suspectul – un buzoian în vârstă de 45 de ani – a fost prins de poliţişti în municipiul Buzău şi a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, pentru viol şi incest. În 3 august, bărbatul a fost prezentat Parchetului Tribunalului Buzău, procurorul de caz dispunând punerea în mişcare a acţiunii penale şi internarea suspectului la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, pentru efectuarea expertizei neuropsihiatrice”, a declarat, luni, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în aceeaşi zi, bărbatul de 45 de ani şi-a bătut crunt concubina, care în prezent este internată în spital.

În acest caz a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, dispunându-se ca fetiţa să rămână temporar în grija bunicilor din partea mamei.

“Am fost sesizaţi cu privire la acest abuz, o echipă a evaluat situaţia şi a constatat că acum copilul se află într un mediu protectiv pentru acesta, la bunicii materni. Vom urmări situaţia copilului şi în funcţie de starea de sănătate a mamei acestuia”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.