bebeÎn încercarea de a obţine ratinguri cât mai mari, organizatorii unui show TV din Pakistan au ajuns să ofere ca premii bebeluşi, se arată într-un material realizat de postul de televiziune CNN, citat de Mediafax.

Potrivit site-ului CNN, show-ul “Aman Ramazan”, prezentat de Aamir Liaquat Hussain timp de şapte ore pe zi în perioada Ramadanului, se bucură de o audienţă mare în Pakistan, fiind de fapt o emisiune concurs cu premii oferite în schimbul răspunsurilor date de telespectatori la întrebări din Coran. Emisiunea este considerată o versiune a show-ului “The Price Is Right/Preţul corect”.

Aamir Liaquat Hussain este considerat în Pakistan un savant în probleme de religie, un megastar TV şi, chiar, un sex-simbol. În timpul unei emisiuni, el a oferit “cadou” unor cupluri două fetiţe de numai două săptămâni, despre care se ştia că au fost abandonate.

“De Crăciun, există Moş Crăciun care le oferă tuturor cadouri. Este o sărbătoare importantă pentru creştini. Pentru noi, Ramadanul este o perioadă specială, deci este important să-i facem pe oameni fericiţi şi să-i recompensăm”, a declarat Aamir Liaquat Hussain.

Printre premiile oferite în emisiune se numără motociclete, cuptoare cu microunde, maşini de spălat şi frigidere.

“Am fost şocată la început. Nu mi-a venit să cred că ni se dă această fetiţă. Am fost extrem de fericită”, a declarat Suriya Bilqees, care a devenit mama uneia dintre fetiţe.  Copiii prezentaţi în emisiune au fost găsiţi de o organizaţie umanitară – Chhipa Welfare Association, al cărei director susţine că primeşte până la 15 copii abandonaţi pe lună.

“Echipa noastră găseşte copii abandonaţi în tomberone sau pe stradă, unii dintre ei sunt morţi, alţii sunt muşcaţi de animale. De ce să nu le oferim unor copii posibilitatea de a trăi şi de a avea o familie”, a declarat Ramzan Chhipa.  El a explicat că cele două cupluri nu au fost alese la întâmplare în timpul emisiunii, fiind de fapt vorba despre persoane care şi-au manifestat interesul de a avea copii şi care deja au parcurs patru din cele cinci etape cerute de organizaţie pentru a putea “adopta” copii.

Cuplurile au fost invitate în emisiune, fără a şti ce surpriză li se rezervă, urmând ca apoi să se întocmească actele pentru a putea primi legal copiii.

În Pakistan, adopţia nu este legalizată. În această ţară, părinţii pot doar să facă cerere la tribunal pentru a avea grijă de copiii abandonaţi. Deşi emisiunea este lăudată de alţii, ea a născut numeroase controverse.