copil obezBăiatul din Dolj, care la varsta de șase ani avea o greutate de 83 de kilograme, a murit ieri, informeaza Evz.ro. Cu o zi în urmă, copilul care suferea de obezitate morbidă intrase în comă.

Starea lui Alexandru se înrăutățise în ultimele zile și a ajuns din nou la Terapie Intensivă. În timpul nopţii, băiatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, a vomitat sânge, iar la ora 8.00, corpul lui a cedat fără ca medicii să mai poată să îl resusciteze.  “Mi-au spus doctorii că am ajuns cu el prea târziu, că era deja prea bolnav şi că nu se mai putea face nimic”, a declarat mama băiatului.

Alexandru a fost diagnosticat la vârsta de doi ani cu obezitate morbidă.  Copilul a luat din ce în ce mai mult în greutate, iar familia era prea săracă pentru a-i da un tratament. La șase ani, Alexandru nu putea merge sau vorbi.

„Alexandru suferă de super obezitate morbidă, este un pacient care poate mânca până la explozia stomacului. Foamea greu de controlat, tendinţa la automutilare, comunicarea dificilă cu un retard mental evident pentru acest copil şi alte semne clinice ne conduc la obezitatea morbidă. La rândul ei, obezitatea prin consecinţele metabolice pe care le va dezvolta în interiorul pacientului îi va altera calitatea vieţii şi i-o va scurta”, a declarat, pentru „Acces Direct”, Prof. Dr. Cătălin Copăescu, specialist în chirurgie metabolică la Spitalul Ponderas.