Loturile olimpice de geografie (juniori şi seniori) au obţinut şapte medalii în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa, transmite Ministerul Educaţiei.

Au fost obţinute patru medalii la juniori şi trei medalii la seniori.

În secţiunea rezervată juniorilor, s-au impus:
– Andreea Şoie (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Constantin D. Loga” din Timişoara) – medalii de aur
– Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Piteşti) – medalie de argint;

– Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National “Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz.

În competiţia seniorilor:
– Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi) a obţinut o medalie de aur;

– Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educaţional “Lauder-Reut” din Bucureşti) au intrat în posesia unor medalii de bronz.

Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online (24 – 30 iunie) şi a implicat participarea a 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut probele la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis felicitări loturilor olimpice de geografie pentru cele şapte medalii obţinute, dintre care trei de aur, o medalie de argint şi alte trei medalii de bronz.

“Felicit, în acelaşi timp, cadrele didactice care i-au pregătit şi susţinut deopotrivă în stagiile de antrenament şi în unităţile de învăţământ în care studiază, precum şi părinţii care sunt alături de ei zi de zi. Vă apreciez şi sunt mândru de rezultatele voastre, prin care demonstraţi că, indiferent de formatul concursurilor, cu prezenţă fizică sau online (cazul ediţiei din acest an) există continuitate în performanţă”, a scris ministrul, pe Facebook.