Ministrul Educației anunță reducerea numărului de teze pe care le vor susţine elevii anul acesta. Tezele se dau începând cu 6 decembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat reducerea numărului de teze pe care le vor susţine elevii anul acesta.

“Înţelegând dificultăţile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educaţiei să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susţine în acest an. Astfel, la clasa a opta vom avea în loc de trei teze doar două, deci toţi elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susţinut cu prezenţă fizică. Pentru liceu am redus numărul de teze de la patru la trei. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunţa pe 5 noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că de mulţi ani ponderea unei teze este de 25% în media finală a disciplinei corespunzătoare.

“Vom reduce numărul de note necesare şi anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două. Dacă vom avea două note şi a treia notă teza, cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât teza”, a menţionat Sorin Cîmpeanu.

El a informat că tezele vor putea fi susţinute începând cu 6 decembrie.

“Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic să stabilească perioada optimă de susţinere a tezelor, în aşa fel încât fiecărui elev să-i rămână la dispoziţie o perioadă de timp în care să-şi poată corecta rezultatele, în cazul în care acestea nu au fost satisfăcătoare. Pentru elevii care nu vor putea să susţină teze cu prezenţă fizică din motive independente de voinţa lor, şi ne referim la cazuri de infectare sau de carantinare, acest lucru se va face, există bază legală, după revenirea la şcoală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul II”, a afirmat ministrul Educaţiei.

În opinia sa, educaţia din România nu poate face “obiectul unui plebiscit”, care ar însemna “disoluţia statului, desfiinţarea Ministerului Educaţiei”.

“Ar însemna ca evaluările să fie făcute prin vot de părinţi şi elevi. Atâta vreme cât sunt ministrul Educaţiei interimar sau altfel nu voi abdica pentru interesul elevilor, pentru un sistem de educaţie atât cât se poate de performant, în condiţii care nu depind de sistemul de educaţie, mă refer la evoluţia epidemiologică”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *