Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri, în cadrul unei întâlniri convocate de premier la Palatul Victoria, vor fi discutate măsurile care se vor regăsi în ordinul privind începerea anului şcolar, precizând că, printre altele, există propunerea de creştere a pragului ratei de infectare cu COVID-19 până la care şcolile vor putea să rămână deschise.

Potrivit ministrului, “nu vor fi restricţii pentru cei nevaccinaţi, niciun fel de restricţii, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinaţi”.

Ministrul a mai menţionat că există propuneri de creştere a pragului ratei de infectare cu COVID-19 până la care şcolile vor putea să rămână deschise cu prezenţă fizică și a adăugat că persoanele nevaccinate anti-COVID nu vor fi dezavantajate, însă vor fi avantaje pentru cei imunizaţi.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că până la clasa a VI-a vor fi “o serie de reguli”, în ipoteza nedorită în care se va depăşi acel prag până la care toate şcolile rămân deschise.

“Eu personal îndrăznesc să îmi exprim mai mult decât speranţa, convingerea că acel prag de la care va fi nevoie să luăm alte măsuri în afară de şcoli deschise pentru toţi elevii nu va fi atins în România, îndrăznesc să îmi exprim această speranţă, bazată pe respectarea regulilor de protecţie sanitară în şcoli mai riguros decât în cele mai multe alte medii, cu excepţia mediului spitalicesc, evident, şi mă bazez, de asemenea, pe acţiunile pe care le vom discuta mâine şi le vom demara de săptămâna viitoare, în parteneriat între reprezentanţii şcolilor şi reprezentanţii DSP, pentru întâlniri interactive cu părinţii, pentru a le explica avantajele vaccinării, inclusiv din perspectiva discuţiei de mâine”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Conform acestuia, sunt şi alte ipoteze de lucru luate în calcul, cum ar fi extinderea în şcoli a reglementării naţionale potrivit căreia atunci când există 10 persoane vaccinate anti-COVID într-un spaţiu închis masca de protecţie nu mai este obligatorie.

“Vom vedea dacă această regulă se poate extinde şi în şcoli. Vom vedea, sunt ipoteze de lucru. Va trebui să stabilim şi modul în care se derulează orele de educaţie fizică, vom vedea până la ce plafon al ratei de infectare acestea se vor putea derula în spaţii închise fără obligativitatea purtării măştii de protecţie. Vom lua în considerare, în general, toate aspectele care trebuie să fie cunoscute înainte de începerea anului şcolar, inclusiv ce se întâmplă atunci când într-o clasă apare un caz de îmbolnăvire”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.