Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin președintele Claudiu DOLOT, și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), prin Ionel Emanuel OPROIU, inspector de stat șef, au semnat un protocol de colaborare privind constituirea de echipe mixte formate din comisari ANPC și inspectori de specialitate ISCIR, care vor controla activitatea și echipamentele de agrement, în scopul prevenirii accidentelor produse de acestea.

Acest demers prevede și faptul că, se pot constitui echipe mixte de control pentru verificarea respectării condițiilor de introducere pe piață a produselor din domeniile reglementate, precum și a legislației în domeniul protecției consumatorilor.

Protocolul încheiat încheiat între cele două instituții acoperă un domeniu important și sensibil: activitatea de agrement. ANPC împreună cu ISCIR vor colabora, în primul rând, pentru protejarea vieții, sănătății și securității oamenilor. Astfel, se va răspunde nevoii de eficientizare a activității de control și asigurării unui cadru care să întărească protecția intereselor consumatorilor și va duce la inițierea demersurilor necesare care să îmbunătățească legislația în domeniu și să prevadă atribuții concrete și clare ale ANPC și ISCIR ” a declarat Claudiu DOLOT, președintele ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.