Opera Comică pentru Copii sărbătorește în acest an Ziua Copilului printr-un maraton de cinci zile cu activități pentru întreaga familie. Pe lângă toate atracțiile de la sediu – musicalul „Peter Pan” în Sala Mare, concertul-lecție „Petrică și Lupul” în aer liber, oferit cadou pe scena de la Căsuța din Copac, tiroliană și escaladă la Aventura Parc, suspans și curiozitate la Escape Room, piscină cu bile în Sala UnderGrant, cinema în sală și în aer liber, ateliere de creație, mașinuțe, bărcuțe, trenuleț, labirint și fluturi în Grădina OCC – echipa instituției din Calea Giulești nr. 16 va fi prezentă și în Grădina Palatului Parlamentului, la Senatul Copiilor, și în centrul comercial AFI Cotroceni, unde vor avea loc numeroase ore deschise susținute de profesorii de la Atelierele „Micul Artist”.

Sărbătorim copilăria împreună cu Peter Pan și Petrică și Lupul
Musicalul „Peter Pan”, în regia Antoanetei Cojocaru, este titlul care se va juca în următoarele două weekenduri în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, iar pe 1 iunie, publicul este așteptat la două reprezentații – la ora 11:00 și la ora 17:00. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Tot pe 1 iunie, copiii primesc cadou două reprezentații în aer liber ale basmului simfonic „Petrică și Lupul”, concert susținut în aer liber, pe scena de la Căsuța din Copac, în incinta OCC, la orele 12:00 și 18:30.

Cinci zile cu filme în Sala Mare și în aer liber
Din 29 mai încep proiecțiile de la ora 21:00 și într-un spațiu special amenajat în grădina instituției din Calea Giulești nr. 16. Astfel, programul cinematografului în aer liber include următoarele titluri: „Cei șase supereroi” (28 mai), „Hai să cântăm” (29 mai), „Singuri acasă” (30 mai), „În căutarea lui Dory” (31 mai) și „Madagascar 3 – Fugăriți prin Europa” (1 iunie) . Totodată, publicul este așteptat și în Sala Mare, unde sunt programate proiecții pentru întreaga familie, de la ora 19: „Mune, Gardianul Lunii” (29 mai), „Charlotte’s Web” (30 mai) și „Cocoșatul de la Notre Dame” (1 iunie).

Ateliere susținute de Editura Casa Radio – Radio România în Grădina OCC

Grădina OCC, amenajată la sediul Operei Comice pentru Copii, va fi deschisă cu activități în aer liber în fiecare zi în intervalul 29 mai – 1 iunie, în intervalul 10:00 – 21:00, iar vineri, pe 28 mai, programul începe la ora 16:00. De asemenea, împreună cu Editura Casa Radio – Radio România, Opera Comică pentru Copii organizează în zilele de 5 și 6 iunie, o serie de evenimente dedicate copiilor de toate vârstele. Sâmbătă, 5 iunie, de la orele 15:00 – 17:00 și 18:00 – 20:00, copiii de 4-7 ani sunt invitați la un atelier de lectură, desen și jocuri bazate pe întâmplări din povești. Editura Casa Radio va depăna, pentru cei prezenți, povestea fără sfârșit, în care creaţiile marilor scriitori și actori s-au întâlnit cu imaginația vie a celor mici. Duminică, 6 iunie, de la orele 15:00 – 17:00 și 18:00 – 20:00, copiii de 8-12 ani au ocazia să descopere „meşteşugul” jurnalismului. Atelierul își propune să-i familiarizeze pe copii cu câteva dintre tehnicile de bază pentru pregătirea unei emisiuni de radio, de la redactarea unei știri, la rostirea la microfon sau chiar realizarea unui mini-interviu. Întreaga familie este invitată să ia parte la concursurile cu premii ce vor consta în CD-uri și audiobook-uri de la Editura Casa Radio.

Opera Comică pentru Copii lansează Școala de Vară 2021
După succesele obținute în anii trecuți cu Taberele de Vară și cu programul de anul acesta, Vacanța Activă, Opera Comică pentru Copii organizează în premieră „Școala de Vară”, un program care cuprinde 4 serii a câte 2 săptămâni de distracție și jocuri educative la sediul instituției, pe durata vacanței de vară a elevilor, începând cu 28 iunie 2021. Ateliere interactive cu balerinii, soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, jocuri distractive în curte și în interior, audiții muzicale, Aventura Parc și multă voie bună, timp de 2 săptămâni, 8 ore pe zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30, cu pauze de masă incluse.

Proiectul se adresează grupelor de vârstă 4-6 ani, 7-9 ani și 10-12 ani, iar costul este de 80 de lei/zi, cu mese de prânz și gustări incluse; seria de 2 săptămâni va cuprinde 10 zile și va avea un cost final de 800 de lei. Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală – şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa artiști profesionişti. Regulamentul și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul instituției: bit.ly/REGULAMENT_ȘcoaladeVarăOCC și bit.ly/ÎnscrieriȘcoaladeVarăOCC2021.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.