Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu care recomandă păstrarea programului decalat, în aşa fel încât în pauze să nu se producă aglomeraţie în şcoli.

„Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică, la Digi 24.

Ministrul a anunțat că, la nivel local, comitetele pentru situaţii de urgenţă pot lua decizii „în situaţii speciale” cu privire la definirea spaţiilor publice în care masca de protecţie să fie purtată în exterior.

„Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a adăugat ministrul.

Câmpeanu a reiterat importanţa respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în școli.
300 de mii de elevi fac cursuri online de luni

Vineri, în momentul în care s-a stabilit cum vor merge elevii la școală în săptămâna următoare, 654 de localități erau în scenariul galben. În aceste condiții, peste 300.000 de elevi participă online la cursuri de luni. Restul de circa 2,6 milioane vor putea merge la școală de mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.