Ordinul comun de ministru care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină, și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare marți seară, când a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul, semnat de miniștrii Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, prevede că “scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ordinul a fost adoptat după ce ministrul Educației i-a cerut omologului său de la Sănătate să permită menținerea deschisă a școlilor chiar dacă se depășește pragul critic de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Școlile vor rămâne deschise “cel puţin până la data de 1 aprilie”, a spus Cîmpeanu în conferința de presă de marți.

“Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile”, a asigurat ministrul.

În 2 aprilie, copiii intră în vacanță până în 4 mai, urmând ca anul școlar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, așa cum era structura inițială.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afișarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.