Ministrul Educaţiei solicită ca şcolile să treacă în sistem online numai dacă localitatea este carantinată

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi solicită ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să analizeze “cu celeritate” propunerea potrivit căreia şcolile să treacă în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină.

În acest sens, Ministerul Educaţiei propune într-o adresă modificarea Ordinului pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât şcolile să treacă în sistem online doar dacă localitatea este carantinată.

“Având în vedere interesul comun al celor două autorităţi de a asigura desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, cunoscând faptul că în şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, mai riguros decât în multe alte locuri, pentru a preveni agravarea pierderilor în educaţie şi tulburărilor de socializare în rândul elevilor, conştientizând importanţa procesului de învăţământ, vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificarea a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină. Astfel, urmează să fie avute în vedere modificările corespunzătoare pentru art. 2 alin (3) şi art. 3 din actul administrativ anterior menţionat”, se arată în adresă.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *