Opera Comică pentru Copii a primit Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de Ofițer de la Președintele României

De Ziua Culturii Naționale, vineri 15 ianuarie, Opera Comică pentru Copii (OCC) din București a fost onorată cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – ”Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București și este unică în lume prin profilul ei. De-a lungul celor 22 de ani de activitate, instituția de pe Calea Giulești 16 a reușit să se reinventeze de nenumărate ori și să ofere prin muzică și dans, momente unice pentru micii, dar și marii spectatori.

”Distincția pe care a primit-o astăzi Opera Comică pentru Copii reprezintă un moment excepțional în existența acestei instituții culturale unice în lume. Preocuparea noastră permanentă este de a modela minți, suflete și caractere de la o vârstă foarte fragedă, prin miracolul numit muzică. Cântul, baletul, arhitectura decorurilor, forma și culorile costumelor trezesc interesul pentru frumos și armonie în inimile miilor și miilor de tineri care ne trec pragul. Opera Comică pentru Copii a devenit o școală pentru cei mici oferind cursuri, ateliere și programe de formare pentru viitoarele generații de artiști ale României. Mai mult chiar, spectacolele și programele noastre se adresează copilăriei, purității și inocenței din noi toți, indiferent de vârstă. Părinții, bunicii, profesorii se lasă fermecați de muzica lui Mozart, Rossini sau Ciprian Porumbescu, de plutirile dansatorilor inspirați de acordurile lui Ceaikovski, Leo Delibes sau Minkus. În spiritul acestor deziderate, dorim să contribuim și noi la edificarea unei Românii educate”, a declarat managerul Operei Comice pentru Copii, soprana Felicia Filip.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *