Personalul din sistemul de învățământ va fi vaccinat împotriva COVID-19 la începutul lunii februarie |

Personalul din sistemul de învățământ va fi vaccinat împotriva COVID-19 la începutul lunii februarie

Share Button

Personalul din sistemul de învățământ va fi vaccinat împotriva COVID-19 la începutul lunii februarie, sfârșitul luni ianuarie, a spus, marți, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

“Este prevăzut în strategia de vaccinare. Personalul din învăţământ este prevăzut în rândul personalului care desfăţoară activităţi esenţiale. (…) Vorbim de un procent de intenţie de vaccinare de circa 50%. Vom vedea în final care va fi procentul în domeniul învăţământului. Moment exact în care se va întâmpla acest lucru şi accesul personalului din învăţământ urmează a fi stabilit în perioada următoare. Lucrurile nu trebuie privite matematic, pentru că vorbim de un proces dinamic, care depinde de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de adresabilitatea persoanelor către centrele de vaccinare. Urmează să se trimită un chestionar în vederea evaluării intenţiei de vaccinare. Ca termen realist probabil început de februarie, sfârşit de ianuarie”, a declarat Gheorghiţă.

El precizează că personalul din sistemul didactic este inclus în categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, respectiv în etapa a doua de vaccinare.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *