Alimentația joacă un rol esențial în vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19

Specialiștii atrag atenția persoanele care s-au infectat cu COVID-19 și se tratează acasă trebuie să fie foarte atente la alimentație deoarece aceasta joacă un rol esențial în vindecare, având în vedere că organismul este agresat de lupta cu infecția, iar consumul energetic este foarte mare. Medicii recomandă mai multe mese pe zi decât în mod normal, de preferat șase mese pe zi, cu un aport substanțial de proteine, dar și o hidratare corespunzătoare, mai precis 2-3 litri de apă pe zi. De asemenea, pacienții infectați cu noul coronavirus sunt sfătuiți să evite prăjelile, dulciurile și chiar sarea.

Potrivit dr. Adina Rusu, nutriționist, proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară, scrie Digi24.ro.

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile. La fel de recomandate sunt, însă, şi proteinele de origine vegetală ca nucile, lintea, soia sau hrişca. Pacienţii infectaţi cu SarsCov2 au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu, spun medicii.

Dr. Radu Crişan-Dabija, pneumolog spune că trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine.

”Bineînţeles, consumul de alcool trebuie redus pe cât se poate la minim, iar datorită temperaturii care duce la deshidratare, mulţi dintre aceşti pacienţi prezentând pentru câteva zile temperatură crescută, foarte, foarte importantă este hidratarea corespunzătoare”, spune Ovidiu Popa, medic urgenţe.

”Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare”, mai spune dr.
Adina Rusu.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *