Primul gând care apare după apariția unei dureri in zona mâinii este la reumatism. Dar ATENTIE! Nu toate durerile de la mână sunt cauzate de reumatism. Asta poate fi o veste bună deoarece spre deosebire de reumatism, multe boli care cauzează durere în mâini sunt tratabile, iar rezultatele se simt imediat după tratament.

Orice durere de mână este un semnal de alarmă și ar trebui să te îndemne să faci primul pas spre un specialist în mână. Iti recomand sa cauti cel mai bun chirurg de mana. În echipa noastră cronologia pașilor de urmat, în vederea rezolvării problemelor la mână esta urmatoarea:

Consultatia. Stabilim cauza posibilă a durerilor de mână. Uneori însă, avem nevoie și de investigații paraclinice suplimentare.

Investigațiile. Investigațiile uzuale în diagnosticarea unei boli de mână pot cuprinde analize de sânge, Ecografia (ECO) de parți moi, Electromiografia (EMG) și Studii de conducere nervoasă (VCN), Rezonanță magnetică nucleară (RMN), Radiografii (RX) sau Computer tomograf (CT).

Diagnosticul final. După coroborarea datelor clinice cu cele paraclinice (investigații si analize) se concluzionează diagnosticul final.

Tratament. Tratamentul durerilor la mâini se stabilește printr-un diagnostic corect, rezultatele fiind resimțite imediat.

Poți afla mai multe citind articolul meu despre Durerea la mână. De la reumatism la alte cauze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.