50 de mame au finalizat cursuri de antreprenoriat Mommypreneurs la Suceava

Un număr de 50 de mame au finalizat cursurile de antreprenoriat şi au pregătit planuri de afaceri competitive în cadrul proiectului “Mommypreneurs”, implementat de Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), iar alte 32 au absolvit cursurile de Competenţe Digitale şi au învăţat să creeze magazine online şi site-uri.

Potrivit USV, toate absolventele au primit diplome şi au fost incluse într-o bază de date a instituţiei academice, pentru a beneficia de alte oportunităţi de instruire şi participare la proiecte care susţin comunitatea locală.

Cursurile din proiectul “Mommypreneurs” sunt gratuite şi se adresează, în principal, femeilor cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau care au terminat concediul, dar nu au un loc de muncă.

Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilităţi şi cunoştinţe de bază (juridice, financiare, de marketing, operaţiuni, reţea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri şi comercializării produselor / serviciilor.

Cursurile de IT se axează preponderent pe comerţ electronic şi web design, iar subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilităţi digitale pe piaţă în acest moment, la un nivel care nu necesită o experienţă anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajaţi ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, toţi cu experienţă în predare şi colaborare cu adulţii.

Acest proiect este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene.

Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni, de către opt parteneri din şapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania, potrivit Agerpres.ro.

Perioada de implementare a fost prelungită cu 3 luni, pentru a compensa decalajele apărute din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *