Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor, solicită sprijinul tuturor agenţilor economici şi al reprezentanţilor comunităţii care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a găsi soluţii pentru “elevii aflaţi într-o situaţie de vulnerabilitate educaţională”, prin donarea de echipamente IT, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

“Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/recondiţionate şi în bună stare de funcţionare, cu o posibilă conectare la reţeaua de internet, vom putea asigura continuarea învăţării la distanţă în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice naţionale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IŞJ Constanţa, scrie Agerpres.ro.

Conform sursei citate, suspendarea cursurilor şcolare a determinat adaptarea sistemului de învăţământ şi adoptarea unei strategii de învăţare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanţă şi menţinerea conectării cu profesorii şi colegii de clasă.

“La nivelul judeţului Constanţa, există elevi pentru care accesul la platformele de învăţare online este mai dificil şi, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învăţării. Aşadar, în această perioadă în care sunt promovate şcoala şi învăţarea la distanţă, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaţionale deschise, soluţia, pentru aceşti copii ai comunităţii judeţului Constanţa, ca sloganul #staiacasă-şcoaladeacasă# să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online”, au precizat reprezentanţii IŞJ.

În acest context, IŞJ Constanţa şi Consiliul Judeţean al Elevilor realizează demersul de identificare a unor potenţiali donatori de echipamente şi servicii pentru elevii din judeţul Constanţa.

“Pe această cale dorim să le mulţumim reprezentanţilor elevilor pentru responsabilizare şi implicarea susţinută. De asemenea, facem apel către toţi partenerii media în vederea promovării acestei iniţiative, având certitudinea că sprijinul fiecărui membru al comunităţii constănţene contează enorm în această perioadă. Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autorităţile administraţiei publice centrale, prin acţiunile noastre conjugate vom găsi soluţia oricărei probleme”, a declarat şeful ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai, citat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.