Reprezentanţii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) au anunţat, marţi, că pun la dispoziţia elevilor de clasa a XII-a posibilitatea de preînscriere online pentru admiterea 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, începând de marţi, 7 aprilie, candidaţii care doresc să participe la concursul de admitere la programele de studii de licenţă sau masterat organizate de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au posibilitatea de a opta pentru completarea on-line a fişei de preînscriere şi a dosarului de concurs.

Acest lucru poate fi realizat prin accesarea platformei inscriere.uaic.ro (http://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx), destinată atât candidaţilor cetăţeni români cu domiciliul în România sau în străinătate, cetăţenilor statelor membre UE şi SEE, cât şi candidaţilor din Republica Moldova sau etnicilor români din celelalte state.

Potenţialii candidaţi pot completa fişa de preînscriere, în care se regăsesc toate informaţiile incluse în fişa de înscriere la concursul de admitere, pot formula opţiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admişi, pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obţinute etc.

“Prin preînscriere sunt eliminate eforturile implicate de deplasarea până la Iaşi a candidaţilor la admitere. De asemenea, dosarele complete vor primi un feedback util din partea comisiei de admitere de la nivelul fiecărei facultăţi, asigurând timpul necesar corectării unor eventuale erori sau completării dosarului de concurs în conformitate cu reglementările legale şi cele aplicabile la nivelul Universităţii”, se menţionează în comunicatul de presă.

Preînscrierea online a fost implementată la UAIC în anul 2019, când au fost create, pe platforma inscriere.uaic.ro, peste 4.300 de conturi.

Calendarul admiterii la UAIC din acest an va fi anunţat în timp util. Informaţii complete despre admiterea 2020 la UAIC pot fi consultate la adresa admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/), mai anunţă instituţia ieşeană de învăţământ superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.