Una din școlile care s-a adaptat rapid noului context provocat de COVID-19 este Logiscool, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți. În mai puțin de o săptămână, Logiscool și-a transformat o parte din cursuri în format online și a luat măsuri astfel încât copiii să poată continua activitatea chiar de la ei de acasă.

Elevii din cele 35 de centre Logiscool din București și din țară vor putea participa și la sesiunile online LIVE alături de instructori, care își propun să recreeze atmosfera și interacțiunea din sălile de curs. Peste 30 de instructori din echipa Logiscool au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a crea noile tutoriale video înregistrate, care sunt disponibile deja elevilor.

Echipa Logiscool lucrează și la un program de responsabilitate socială prin care să sprijine cu burse cursanții care provin din familii ale căror venituri au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19.

Logiscool România, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți, oferă elevilor înscriși din toată țara cursuri online pentru a putea continua procesul de învățare, în contextul închiderii școlilor, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie, odată cu închiderea școlilor publice.

Noile cursuri online: Sesiuni live și tutoriale video înregistrate

Pentru a menține interacțiunea dintre elevi și instructori, începând din această săptămână, elevii înscriși la Logiscool vor participa la sesiuni live de învățare, care reiau procesul de predare într-un format online, interactiv, care să recreeză atmosfera sălilor de curs.

“Ne așteptam ca peste 10.000 de elevi să urmeze cursurile noastre online în această perioadă.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cursurile Logiscool sunt disponibile și sub formă de lecții video înregistrate, accesibile din platforma de studiu Scoolcode. Înregistrările cu instructorul le permit elevilor să urmărească lecția în propriul ritm, să pună pauză în orice moment ca să revadă indicațiile și explicațiile instructorului.

„Am lucrat intens alături de echipa educativă internațională și cea din România pentru a găsi soluții la nevoile și limitările tuturor elevilor noștri. Doar în România, în ultimele zile, peste 30 de instructori s-au mobilizat și și-au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a filma și edita primele lecții, care sunt disponibile deja elevilor. În completarea sesiunilor live, platforma noastră educativă va fi actualizată săptămânal cu noi lecții, conform programei, până la reluarea activității în sălile de curs”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Elevii care nu au acces la un laptop acasă îl pot împrumuta de la Logiscool

Totodată, Logiscool România va oferi posibilitatea celor care nu dispun de echipamentele electronice necesare pentru a urma lecțiile online să împrumute laptopurile școlii (în limita disponibilității), astfel încât copiii să poată continua cursurile.
Părinții vor avea parte de suportul necesar pentru a configura laptopurile pentru accesarea platformei de învățare Logiscool.

Noi burse de studiu pentru familiile care se confruntă cu probleme pe fondul pandemiei COVID-19

Logiscool mai anunță că lucrează și la dezvoltarea unor burse prin care să sprijine copiii care provin din familii ce se confruntă cu probleme și ale căror venituri au fost afectate pe fondul pandemiei de COVID-19, să-și finalizeze cursurile.
„Ținem legătura cu sute de părinți în aceste zile și știm care sunt temerile cu care se confruntă. Luăm în calcul un sistem de amânare a plăților, cât și de dezvoltare de burse de studiu Logiscool, prin care copiii din familiile afectate financiar în această perioadă să poată să-și continue studiile. Este bine ca aceștia să-și continue studiile, să rămână conectați cu colegii și comunitatea lor, iar noi ne străduim să ajutăm cu tot ce putem.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.