O femeie care credea că este la menopauză şi are crampe abdominale a născut la UPU

O femeie de 37 de ani din comuna Răducăneni a născut la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, ea neştiind că este însărcinată, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit sursei citate, femeia a solicitat ambulanţa pentru a fi dusă la spital din cauza unor dureri abdominale. Ea a povestit personalului medical că de doi ani nu a mai avut menstruaţie, scrie Agerpres.ro.

La naştere femeia a fost asistată de medicul specialist care era de gardă. Ea a născut un băiat prematur care avea o greutate de 1.800 de grame, şi un scor APGAR 10.

“Şi noi şi ea am aflat cu aceeaşi mirare că este gravidă. După ce a născut mi-a promis că îşi va boteza copilul cu prenumele meu, Tudor. Toată lumea se întreabă dacă îmi va cere să îl botez. Dacă îşi va dori acest lucru, o voi face cu drag şi voi sprijini copilul cum voi putea. În ciuda faptului că am tatăl ginecolog, este prima oară şi pentru mine când ajut pe cineva să nască. A fost o experienţă unică şi sper să nu fie ultima”, a declarat dr Tudor Merticariu, medic specialist urgenţe la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi.

După naştere, mama şi nou-născutul au fost transferaţi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Aici se află sub supravegherea medicilor de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *