Corpul unui băieţel a fost descoperit miercuri dimineaţă în trenul de aterizare al unui avion Air France venind din Abidjan, comenteaza presa din Franța. Avionul, un Boeing 777, decolase din Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeş, marţi seară şi a aterizat la puţin după ora 05:00 GMT la Paris.

Într-un comunicat de presă, compania aeriană, care confirmă moartea unui “pasager clandestin”, fără a preciza vârsta acestuia, deplânge o “dramă umană”.

“Dincolo de drama umană, incidentul indică o breşă de securitate majoră pe aeroportul din Abidjan”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate din Coasta de Fildeş, întrebându-se cum un copil de zece ani a putut ajunge la avion şi dacă a avut vreun complice.

În ultimii ani, mai mulţi pasageri clandestini, în special adolescenţi din Africa, au fost găsiţi morţi de frig sau zdrobiţi în trenuri de aterizare.

Temperaturile scad până la -50 grade Celsius între 9.000 şi 10.000 de metri, altitudinea la care zboară cursele aeriene, iar carcasele sistemului de aterizare nu sunt nici încălzite, nici presurizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.