Rețeta oferită de www.labucatarie.ro

Sfecla rosie umpluta este o reteta simpla, vegana, rustica, plina de arome. Este o reteta de post, ideala si pentru cei care nu mananca deloc carne.

Ingrediente

• 8 sfecle rosii potrivite;
• 100 g rosii decojite taiate;
• 1 lingura pesmet;
• 100 ml ulei;
• 1 ceapa mare;
• 50 g porumb dulce;
• 100 g mazare;
• 1 legatura patrunjel;
• Sare;
• Piper.

Mod de preparare

Spalati sfeclele, scurgeti-le de apa si puneti-le la copt, intr-o tava, in cuptorul incins. Dupa 50 de minute, scoteti-le din cuptor, lasati-le putin sa se raceasca si curatati-le de coaja. Scoateti-le miezul, astfel incat peretii sa ramana de aproximativ 5 mm grosime. Puneti intr-o tigaie ulei si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti-o pana se inmoaie, apoi dupa 3, 4 minute adaugati rosii scurse de zeama, dupa care adaugati porumbul dulce, mazarea, 2, 3 linguri din miezul de sfecla scos, taiat in cubulete si jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt. Asezonati cu sare si piper si mai lasati la foc mic, inca 2, 3 minute. Umpleti sfeclele cu acest amestec si pe deasupra fiecaruia presarati cate o lingurita de pesmet. Bagati la cuptor, la 180°C si lasati-le pana se rumenesc putin pe deasupra. Serviti cu patrunjelul ramas tocat marunt, presarandu-l deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.