Vaccinarea antigripală reduce cu 54% riscul de spitalizare în cazul copiilor

Share Button

O echipă formată din cercetători israelieni şi americani a concluzionat în urma unui studiu că vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste de până la opt ani reduce cu 54 de procente riscul de spitalizare a acestora, a anunţat Universitatea Ben-Gurion (BGU), citată de agenţia Xinhua.

Spre deosebire de numeroase alte studii care s-au concentrat asupra ratei de mortalitate în rândul persoanelor vaccinate, noua cercetare a analizat rata de spitalizare în rândul copiilor vaccinaţi, scrie Agerpres.ro.

Studiul, condus de BGU, organizaţia israeliană pentru servicii de asistenţă medicală Clalit şi Universitatea din Michigan, Statele Unite, a examinat statusul vaccinării în cazul a 3.746 de copii de cu vârste cuprinse între şase luni şi opt ani, spitalizaţi pentru complicaţii gripale în iernile din perioada 2015 – 2018.

Potrivit concluziilor publicate pe site-ul www.ncbi.nlm.nih.gov al Centrului Naţional pentru Informaţii de Biotehnologie (NCBI) din Statele Unite, vaccinul antigripal a fost eficient în prevenirea spitalizării în rândul copiilor din Israel vaccinaţi complet pe parcursul a trei sezoane de gripă, dar nu şi în rândul copiilor vaccinaţi parţial.

Copiii cu vârste de până la opt ani reprezintă unul dintre grupurile de populaţie cărora li se recomandă în mod special vaccinurile antigripale din cauza riscurilor ridicate de complicaţii, notează Xinhua.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *