Ministrul Monica Anisie: «Comisia de „tăiat hârtii” a lansat platforma online www.debirocratizare.edu.ro»

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că Grupul Operativ de analiză pentru debirocratizarea activității didactice în învățământul preuniversitar (Comisa de „tăiat hârtii”) a lansat platforma debirocratizare.edu.ro, unde pot fi accesate informații privind propunerile, acțiunile și progresele făcute în alcătuirea Raportului de propuneri pentru debirocratizare a activității didactice, începând cu anul școlar 2020-2021

Inițiativa ministerială de eliminare a documentelor care încarcă excesiv sarcinile cadrelor didactice a avut un ecou semnificativ în sistem. Potrivit principiului transparenței decizionale, activitatea Comisiei este deschisă, transparentă și interactivă.

”Invităm toți partenerii educaționali și reprezentanți ai societății civile să își expună punctele de vedere, propunerile și așteptările referitoare la proiectul de debirocratizare, înscriindu-se pe platforma noastră online, al cărei rol consultativ este esențial în obținerea unor rezultate deplin asumate”, anunță ministrul prin intermediul unui comunicat de presă.

Trimiteți propunerile și opiniile dumneavoastră pe adresa info@debirocratizare.edu.ro, până la data de 13 decembrie 2019, când se va încheia perioada de consultare publică a proiectului.

«Începând cu semestrul al II-lea al anului școlar curent, vom începe implementarea măsurilor propuse de Grupul Operativ de „tăiat hârtii”. Măsurile care nu necesită modificări legislative vor fi operate imediat, iar pentru celelalte vom face demersurile necesare. Ne dorim ca anul școlar următor, 2020 – 2021, să înceapă ALTFEL!»

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *