Ministerul Educaţiei doreşte să elaboreze strategia naţională a Educaţiei fizice şi sportului din România, informează un comunicat remis Agerpres.ro.

“Ministerul Educaţiei doreşte să elaboreze strategia naţională a Educaţiei fizice şi sportului din România, iar acest lucru va fi realizat de un grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi din Ministerele Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Dezvoltării Regionale, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Secretariatului General al Guvernului şi actorii societăţii civile”, a precizat Adrian Socaciu, preşedintele Institutului Sportiv din România.

Promisiunea vine în urma demersului realizat de Raluca Ciulei şi Asociaţia “Love for Life”, Institutul Sportiv Român, Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi din România, Consiliul Tinerilor din România, Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care au cerut mai multe ore de educaţie fizică în şcoli.

“Raluca Ciulei şi Asociaţia ‘Love for Life’ au realizat un proiect educaţional extraordinar, prin care au reuşit să ajungă la peste 35.000 de copii. Una dintre concluziile proiectului a fost că toţi acei copii doresc să facă mai mult sport în şcoli. Institutul Sportiv din România, împreună cu mai multe organizaţii, cărora doresc să le mulţumesc, a făcut ca vocea celor peste 35.000 de copii să fie auzită la nivelul decidenţilor, iar în cadrul întâlnirii avute la Ministerul Educaţiei cu Bogdan Cezar Alexandru, subsecretar de stat pe probleme legate de educaţia fizică şi sport, am obţinut promisiunea că se va realiza un grup de lucru care să elaboreze strategia naţională a Educaţiei fizice şi sportului din România”, a adăugat Socaciu.

La întâlnirea avută la Ministerul Educaţiei, în data de 19 iunie 2019, au fost prezente prin reprezentanţii lor Raluca Ciulei, Adrian Socaciu, Andreea Paul, Eugen Ilea, Rareş Voicu şi Răzvan Zaharia următoarele organizaţii: Raluca Ciulei şi Asociaţia “Love for Life”, Institutul Sportiv Român, Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi din România, Asociaţia pentru Psihologia Sportului, Iniţiativa pentru Competitivitate INACO. Demersul de a creşte numărul de ore de sport din şcoli este susţinut de toţi cei menţionaţi şi de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Consiliul Tinerilor din România şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.