Directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă pe tema cancerului ovarian, că instituţia pe care o reprezintă este una de top în tratarea afecţiunii respective, precum şi a altor boli oncologice.

“Nu e o laudă, dar trebuie să punctăm şi realitatea. Suntem singurul centru oncologic acreditat real de Organizaţia Europeană a Institutelor de Cancer, pe seama unei acreditări care a durat doi ani. Dincolo de asta, în mod particular, centrul nostru are un interes deosebit pentru această boală, este un centru care se concentrează şi pe această boală teribilă. Suntem implicaţi şi în cercetare; nu suntem noi vârful de lance în lume, dar pot să vă spun că jucăm în Champions League, deoarece suntem unul dintre centrele asociate celei mai mari bănci tumorale de ţesut ovarian, cu sediul la Berlin. Este unul dintre cele mai importante spitale de cancer”, a spus Patriciu Achimaş-Cadariu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România, Cezar Irimia, a spus că IOCN este “nava amiral a oncologiei româneşti, scrie Agerpres.ro.

FABC şi IOCN au organizat, miercuri, la Cluj, o dezbatere pentru identificarea unor soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii pacientelor cu cancer ovarian şi pentru creşterea gradului de conştientizare privitor la această boală şi diagnosticarea ei precoce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.