Lotul olimpic de chimie al României a cucerit trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. I. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 21 – 27 aprilie 2019, la Sankt Petersburg.

Medaliile de aur au fost obţinute de Emeric Claudiu Ardelean (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Ana Florescu-Ciobotaru și Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medaliaţii cu argint sunt Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Tudor Lile (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad).

Medalia de bronz a revenit Sandrei Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

Lotul României a fost coordonat și însoțit de doamnele profesor Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediția din acest an participat 152 de elevi din 28 de ţări.

La revenirea în țară, în data de 28 aprilie, ora 00:15, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, lotul olimpic de chimie a fost întâmpinat și felicitat pentru performanța realizată de către ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.