În incinta centrului comercial Drumul Taberelor (Strada Brașov, nr. 25, sector 6), s-a lansat Cartier Hub – primul hub comunitar din România, aflat într-un centru comercial. Spațiul are scopul de a servi drept platformă de activare a comunității locale și are o suprafață de 317 metri pătrați. Investiția pentru amenajarea și dotările acestuia s-a ridicat la 170.000 de euro.

Lansarea Cartier Hub vine ca un răspuns la nevoile comunității, identificate prin intermediul sondajului realizat de Ceetrus în rândul locuitorilor din cartierul Drumul Taberei, reprezentanților instituțiilor publice, dar și ai organizațiilor nonguvernamentale. Una dintre problemele semnalate de oamenii din cartier a fost lipsa unui spațiu cultural sau comunitar. Oamenii din Drumul Taberei își doresc spații adecvate de socializare, spații de lucru inovatoare, ateliere de educație civică, dar și de dezvoltare personală.
Cartier Hub din Drumul Taberelor este un spațiu pus la dispoziția comunității din cartier, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor oamenilor. Rolul spațiului este acela de catalizator al vieții urbane a cartierului, prin aducerea laolaltă a diverselor grupuri sociale și de cooperare, cu scopul îmbunătățirii calității vieții din cartier.

Oricine poate folosi spațiul dacă dorește să susțină activități non-profit. Aici se vor organiza ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor, cursuri de educație civică, artă, reciclare, etc.
Mai mult, sala de conferințe din hub poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică și pentru organizarea de seri comunitare. În paralel, vor fi organizate și evenimente corporative care au menirea de a susține existența evenimentelor pentru comunitate. Există și un spațiu de co-working, pentru care se percepe o chirie modică: cinci lei pe oră sau treizeci de lei pe zi.
Primele organizații care se vor bucura de spațiu vor fi ROBOTescu, Eematico, Matka, Ruxandra balet studio, Banometru, Micile Vedete, Origamic, Wunderdesign, Funky citizen.

“Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spațiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spațiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem că o societate care creează legături între oameni, construiește un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Raluca Crișan, Country Leader Ceetrus România.
Proiectului Cartier Hub s-a alăturat un partener recunoscut pentru experiența în crearea unui ecosistem în care membrii comunității să crească prin interacțiuni, să învețe, să colaboreze și să dezvolte proiecte împreună – NOD Makerspace. NOD este operatorul care a preluat administrarea și animarea acestui spațiu, iar biroul său partener Wolfhouse a fost implicat în proiect pentru a realiza conceptul și amenajarea spațiului comunitar.

“Ce ne-a sedus pe noi în proiectul centrului comunitar inițiat de Ceetrus a fost faptul că împărtășim aceeași viziune de a contribui la dezvoltarea comunității locale prin crearea unui loc care răspunde nevoilor oamenilor și în același timp generarea unui impact pozitiv prin stimularea antreprenoriatului, sprijinirea inițiativelor locale și de implicare civică” a afirmat Tamina Lolev, Co-fondator NOD Makerspace și arhitect Wolfhouse Productions.
Centrul comercial Drumul Taberelor își asumă rolul de animare a comunităţii în care activează şi are menirea de a fi un centru comercial sociabil. El se remarcă prin spaţii inovatoare, gândite special pentru socializare şi relaționare: spaţii de bibliotecă, relaxare, sport, food court, locuri de joacă, toate având scopul de a servi drept platformă a comunităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.