Andreea Dragoman (18 ani) a adus cea de a şaptea medalie pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Tânăra vedetă a tenisului de masă românesc a cucerit bronzul în proba individuală, după ce s-a impus cu 4-1 (8-11, 13-11, 11-9, 11-5, 11-9) în meciul disputat miercuri cu indianca Archana Girish Kamath. În semifinale, Andreea Dragoman a cedat, 0-4, cu japoneza Miu Hirano, potrivit Mediafax.ro.

Cu această performanţă, palmaresul României numără 2 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

Potrivit Timpromanesc.ro, Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din perioada 6-18 octombrie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani.La evenimentul au fost prezenți Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, E.S. Felipe Alvarez de Toledo, ambasadorul Republicii Argentina în Romania, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, George Boroi, secretar general al COSR, Cosmin Butuza, secretar de Stat în cadrul Ministerul Tineretului și Sportului, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai cluburilor și federațiilor naționale sportive, precum și personalități ale mișcării olimpice românești.

Președintele COSR i-a incurajat pe sportivii și antrenorii care au participat la festivitatea de prezentare: “Vreau să încep prin a va felicita pentru performanța de a va califica la această ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Ați parcurs un drum frumos și deloc ușor. Vă rog să vă reprezentați cu cinste culorile naționale, mai ales că această competiție are loc în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Sunt convins de valoarea voastră, ați demonstrat-o, și de aceea vom fi împreună și ne vom bucura ori de câte ori veți urca pe podium și tricolorul românesc va fi, sperăm, pe cel mai înalt catarg. Stimați antrenori, felicitări și dumneavoastră pentru tot ceea ce faceți pentru acești copii minunați. Ei sunt cei mai buni sportivi pe care îi are România la ora actuală la această categorie de vârstă. Să-i îndrumați bine la Buenos Aires și după Buenos Aires, pentru că odată cu participarea la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret au intrat în marea Familie Olimpică, pe care trebuie să o reprezinte cu cinste, așa cum marii performeri ai României au reprezentat-o de-a lungul timpului. Vă doresc mult succes! Suntem alături de voi!”

Jurământul olimpic a fost rostit de canotoarea Tabita Maftei, cea care va purta drapelul României la ceremonia de deschidere a JOT Buenos Aires 2018, iar jurământul oficialilor a fost depus de antrenorul de tenis de masă Petre Arnăutu. Campionul european de juniori la scrima Andrei Pastin a ținut drapelul pe care au fost depuse jurămintele.

Ceremonia s-a încheiat cu un scurt program de tango argentinian oferit de Ana Maria Subtirică și Dragoș Samoil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.